Ciorba de burta este una dintre cele mai populare ciorbe, mai ales in bucatariile restaurantelor, o ciorba deosebita, cu un gust unic! Va recomand si ciorba radauteana si ciorba de pui a la grec.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici Ma gasiti si pe instagram aici.
Ingrediente ciorba de burta
1 lamaie
Mod de preparare ciorba de burta
Se pun la fiert oasele de vita impreuna cu burta. Se aduna din cand in cand spuma care se formeaza deasupra.
Dupa aproximativ trei sferturi de ora se adauga si legumele taite in bucati mari si se lasa la fiert pe foc mic.
Se verifica din cand in cand burta si cand este fiarta bine se scoate, se taie fasii si se lasa deoparte.
Se fierb oasele pana cand cade tot de pe ele, apoi se scot impreuna cu legumele. Zeama ramasa se strecoara printr-un tifon sau o sita deasa si se pune inapoi in oala. Se adauga usturoiul pisat (eu am pus toata capatana dar fiecare pune dupa gust), otet dupa gust si sare, iar optional puteti adauga piper.
Se adauga in oala burta taiata precum si zgarciurile si carnea care au fost curatate de pe oase.
Ciorba de burta preferata mea dar nu te supara;leusteanul nu are ce cauta la ciorba de burta sau radauteana pentru ca-i strica gustul
RăspundețiȘtergerepupic!
Sa stiti ca eu nu concep ciorba de burta fara leustean..........dar sa fie verde...
ȘtergereLulu, se poate cum sa ma supar. e drept in general ciorba de burta nu are leustean, eu il pun insa fiindca-mi place tare mult gustul, iar la ciorba radauteana pun patrunjel.
RăspundețiȘtergereIn general eu nu prea respect retetele originale, imi place sa-mi pun amprenta personala.
Te pup si te mai astept !
Eu la ciorba de burta nu pun usturoi si otet in oala ci in farfurie. Si eu prefer ciorba de burta si cea radauteana fara verdeturi si neaparat cu copita de vita pusa la fiert.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru blog. Este super.
ati incercat sa faceti ciorba cu coada de vitel?
ȘtergereCine doreste ca ciorba sa aiba o culoare galbuie(si mai apetisanta} deasupra, se caleste un morcov ras in 3 linguri de ulei , dupa care se toarana peste ciorba.Se poate adauga si zeama de la 1-2 lamai. (dau gustul specific ciorbei de burta ).Felicitari pentru pagina !
RăspundețiȘtergerenu te supara leustesn in ciorba de burta nu are ce cauta iti place il pui pentru tine nu-l recomanda la alti
RăspundețiȘtergerepai de ce sa nu il recomande?poate mai place si altcuiva...de exemplu mie daca ceva nu mi place nu mai fac..:)
ȘtergereSE CALESTE PUTIN3- 4 MORCOVI 2- 3 CEPE SI UN ARDEL ROSU (EU BURTA O SPAL BINE BINE SI O TAI INAINTE DE A O FIERBE) O PUN LA FIERT CU UN OS DE VITA ,SI DOAR OSUL SE SCOATE DIN CIORBA LEGUMELE RAMAN SI ARATA FOARTE BINE SI ESTE FOARTE BUNA
RăspundețiȘtergere:)
RăspundețiȘtergereFoarte buna si cu patrunjel,,,,,,dar normal,sa fie verde.Cu leustean,sincer,nu am incercat,,,,,,,dar nu mi se pare ceva apetisant in ciorba de burta.DAR FIECARE CU GUSTURILE LUI.
RăspundețiȘtergereca observatie..eu pun 6-8 galbenusuri de ou! (fara albus)..ca altminteri..se fac ;zdrenta"!
RăspundețiȘtergereMulțumesc foarte mult!
RăspundețiȘtergerecelor care le place ciorba mai groasa le recomanda sa paseze cateva din legumele fierte prin sita deasa
RăspundețiȘtergere