Siropul de visine era nelipsit la noi in casa, mama umplea camara in fiecare an cu deliciosul sirop. Noi fceam ce faceam si hop in camara si mai furam putin sirop, il combinam cu sifon si il savuram in viteza sa nu cumva sa ne prinda mama. Asa ca, saraca mama trebuia sa mai doseasa din el ca sa mai ramana si pentru musafiri.
Ingrediente:
2 kg visine
Mod de preparare
Spalam visinele si le scoatem samburii. Le punem intr-un vas si le amestecam cu cele 10 linguri de zahar. Le lasam asa cel putin 3-4 ore, amestecand din cand in cand, pana se topeste complet zaharul si visinele isi lasa siropul. Eu le-am lasat peste noapte.
Scurgem tot siropul de la visine si il punem intr-o craticioara. La un kilogram de sirop adaugam 1 kg de zahar si punem la fiert pana da in cateva clocote si incepe sa se ingroase.
Vom obtine un sirop gros dar care sa curga. Il punem in sticle, il capsam bine si il dam in camara la loc racoros. Se serveste cu apa minerala si cuburi de gheata.
o sa fac , sunt aproape gata visinele mele !
RăspundețiȘtergeresuper reteta. chiar cautam o reteta de sirop de visine. o mica intrebare, m-ati putea ajuta cu o reteta si pentru sirop de capsuni? va multumesc,
RăspundețiȘtergereCapsunele spalate si curatate de codite se dau printr-o sita deasa prin care sa nu treaca pulpa. La 400 ml suc se pun 650 g zahar, se fierbe siropul 2-3 clocote, se spumeaza, se pune fierbinte in sticle si se inchid ermetic. Este delicios!
ȘtergereEu sunt fan visine si pe piata deja au inceput sa apara. Sigur voi face si eu siropul acesta. Sunt convinsa ca ii va placea si fiicei mele. Ce sa mai, racoros si sanatos! Multumim de reteta!!!
RăspundețiȘtergereCu drag, cu siguranta ii va placea!
ȘtergereCredeti ca se poate scadea din cantitatea de zahar?
RăspundețiȘtergereSigur ca se poate, dar sa stii ca tot acolo iesi, de exemplu acesta facut de mine fiind destul de dulce pun cam o lingura de sirop la un pahar mare cu apa minerala, daca il vei face mai putin dulce vei pune mai mult sirop la cantitatea de apa. Depinde si d epreferintele fiecaruia. Sotul de pilda il prefera mai dulce si pune doua linguri la un pahar
Ștergeree foarte bun eu am facut si de trandafir
RăspundețiȘtergeresi de trandafiri am facut, intr-adevar e foarte bun!
ȘtergereStie cineva vre-o metoda de scos samburii de la visine si cirese.....am foarte multe visine si as vrea sa fac sirop si dulceata.....dar sa scot samburii manual 1 cate 1 e f plictisitor...
RăspundețiȘtergereexista in comert un aparat pentru scos samburii, am vazut de curand in kaufland unul destul de rezonabil la pret.
RăspundețiȘtergeretotul cu rabdare!
ȘtergereHei buna buna o intrebare simpla,nu am facut niciodata nimic nu sunt fac bucatarie dar neavand ajutor:( aceste siropuri stau fara conservanti sau ceva sa nu "expire"???multumesc
RăspundețiȘtergerenu este nevoie de conservant, daca siropul a fost fiert suficient si sticlele sunt inchise ermetic rezista garantat!
ȘtergereIl voi prepara si eu! :)
RăspundețiȘtergereSiropul il punem fierbinte in sticle ?
RăspundețiȘtergereeu toate siropurile,le fac ,la rece....este f.f. bun isi pastreaza aroma si le tin peste 1an
ȘtergereMie nu mi-a iesit decat jumatate de kg de suc dupa ce am tinut visinele cu cele 10 linguri de zahar toata noaptea! :(
RăspundețiȘtergereAsta nu mai depinde de mine ci de visine, sunt diverse soiuri, unele poate mai zemoase, unele mai putin :)
ȘtergereN-am facut niciodată sirop de vișine, dar anul ăsta mi-a țucat. Sunt la operațiunea scos sâmburi, câte unul că n-am găsit aparat când am căutat eu. Dar nu disper.... Îmi place rețeta!
RăspundețiȘtergereExcelent siropul , am făcut şi eu.
RăspundețiȘtergereEu am facut dar mi sa ingrosiat prea tare ce sa fac
RăspundețiȘtergereProbabil a fost fiert mai mult decat trebuie. Mai adaugi apa si il dai in doua trei clocote.
ȘtergereSe poate face dulceata de visine fara zahar?puteti sa mi dati si mie reteta! Multumesc!
RăspundețiȘtergereDa, se poate, in loc de zahar, la 1 kg de visine folositi 600 ml suc natural de mere.
ȘtergereĪn preambulul rețetei era "sirop ... fără fierbere". ?!
RăspundețiȘtergereBuna ziua, in descrierea retetei aveti si o trimitere catre siropul de visine fara fierbere: http://www.caietulcuretete.com/2011/07/sirop-de-visine-nefiert.html
ȘtergereMultumim pentru retete si ajutorul dat.
RăspundețiȘtergere