ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 iul. 2014

Gem de caise cu indulcitor


Gemul de caise este unul dintre gemurile noastre preferate, si in special al copiilor. E ideal dimineata pe o felie de paine cu unt alaturi de un pahar cu lapte, e perfect pentru clatite, e minunat in prajituri sau deserturi la pahar.  Astazi am incercat o varianta noua a gemului, aceea cu indulcitor Green Sugar, un indulcitor pe baza de Stevia, cu valoare energetica 0 si putere de indulcire egala cu cea a zaharului. 
Este recomandat persoanelor diabetice, dar si celor care sunt atenti la sanatatea sau la silueta lor. Indulcitorul s-a comportat perfect in timpul prepararii gemului, nu a afectat cu absolut nimic gustul acestuia, acum ramane  sa va povestesc pe termen lung cum s-a pastrat.

Revin cu precizarea ca, pe termen lung gemul preparat cu indulcitor nu va tine foarte mult, asadar borcanele cu gem trebuiesc neaparat sterilizate in prealabil.


Ingrediente gem de caise cu indulcitori:

1 kg caise
350 gr indulcitor Green Sugar





Mod de preparare gem de caise cu indulcitori:

Alegem caisele foarte bine coapte, vor fi mai dulci si mai parfumate si ne vor asigura reusita gemului. Le spalam apoi le desfacem in doua si scoatem samburii.



Punem caisele intr-un vas, de preferat unul cu fundul gros ca sa nu se lipeasca gemul, si adaugam indulcitorul.



Dam in cateva clocote, amestecand din cand in cand si adunand spuma care se formeaza.



Cand caisele incep sa fie bine fierte introducem mixerul vertical si pasam compozitia. Mai dam in unul doua clocote. Turnam gemul fierbinte in borcanele curate, sterilizate in prealabil. 
Le infiletam bine capacele si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc, ca sa impiedicam patrunderea aerului.
Din cantitatile date mi-au iesit doua borcane a cate 400 gr. 

Si, cum am spus si in introducere, revin cu precizarea ca borcanele vor trebui sterilizate pentru a putea rezista pe termen lung.
Intr-un cratita incapatoare asezam un prosop pe fund, asezam borcanele, si completam cu apa astfel incat sa le acopere cam trei sferturi. Dam in cateva clocote apoi lasam borcanele sa se raceasca acolo in apa, apoi le scoatem, le stergem si le depozitam in camara, la loc racoros, ferit de bataia soarelui.



Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Ma bucur ca ti-a reusit gemul cu indulcitor pentru ca mie , din pacate , nu .In prima faza a fost un succes dar nu rezista mult pentru ca se stie zaharul este un bun conservant iar indulcitorul , nu .Sunt diabetica si atre mi-as fi dorit si eu pt iarna ceva dulce si nu numai restul familiei mele ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pastrati-le in frigider.Si eu sunt diabetica si asa le fac atat gemurile cat si compoturile.Doar in frigider

      Ștergere
  2. Deci..cum si cat s-a pastrat gemul?
    Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,poti sa imi spui daca a rezistat gemul?multumesc,Anca.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes