ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 mai 2019

Sirop din flori de salcam


 Siropul din flori de salcam este fin si delicat, deosebit de aromat, si nu trebuie sa lipseasca din camara pentru iarna!
Mai mult decat atat, pe langa gustul si aroma deosebite, florile de salcam au proprietati multiple precum combaterea stresului, tratarea insomniilor, tratarea afectiunilor digestive, tratarea constipatiei, efect antitusiv si antiseptic si multe altele.
Asadar siropul din flori de salcam nu este doar o bautura racoritoare gustoasa si aromata si si un adevarat medicament!
Florile de salcam pot fi folosite si in mancare, cele mai cunoscute fiind clatitele si gogosile cu flori de salcam. Va recomand si dulceata din flori de salcam, o dulceata deosebit de fina si aromata. 

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.



Ingrediente sirop din flori de salcam

1,5 l apa
1 kg zahar
300 gr flori salcam
1 lamaie



Mod de preparare sirop din flori de salcam

Punem apa si zaharul intr-un vas si dam in cateva clocote pana obtinem consistenta unui sirop.


Culegem florile de salcam bine inflorite. Este de preferat sa culegem din zone mai sigure, situate la distanta de poluarea marilor orase.  Scuturam bine florile, ca sa indepartam eventualele impuritati sau insecte.


Urmeaza munca cea mai migaloasa, desprinderea florilor de pe ciorchine. Nu va speriati, daca sunt bine inflorite se vor desprinde relativ usor, doar tinem de codita si tragem florile cu degetele facute grebla. 


Punem florile de salcam intr-o sita si le spalam bine sub jet de apa.



 Punem florile de salcam impreuna cu lamaia taiata felii peste sirop si mai dam in unul-doua clocote, doar atat cat florile sa isi elibereze aroma. Lamaia are rolul de a impiedica fenomenul pe care il cunoastem sub denumirea de "zaharisire" Pueti folosi ca mine, lamaia intreaga, sau doar zeama de la o lamaie.



Punem un capac si lasam la macerat pentru 24 ore. Veti observa ca siropul isi va schimba culoarea.



Strecuram siropul printr-o sita deasa.


Vom obtine un sirop limpede, cu o culoare frumoasa, aurie.


Depozitam siropul in sticle bine infiletate, pentru iarna. Nu necesita sterilizare, datorita continutului mare de zahar se va pastra foarte bine. Se serveste cu apa plata sau minerala si cuburi de gheata si este foarte bun si aromat.








Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Multumesc frumos,retetele acestea sun foarte interesante e de ajutor...io sunt stabilita in Italia de mai bine de 26 de ani.
    Dar am un loc meravilios de verde in jurul meu 🤗

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. Ce inseamna 1, 2 clocote din punct de vedere a timpului? 1 clocot e cam 10 min? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes