ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 aug. 2020

Zacusca de ciuperci


Zacusca de ciuperci, mai exact zacusca de galbiori, este deosebit de gustoasa si merita sa faceti macar cateva borcanele. Cum noi ne-am intors de la munte cu o captura frumoasa de galbiori, nu puteam rata aceasta zacusca! Evident, daca nu aveti galbiori puteti folosi si alte tipuri de ciuperci, chiar si ciuperci champinion, pe care le gasiti mult mai usor in comert.  Daca nu ajungeti in zone de munte puteti gasi galbiori si la Lidl.
Va recomand sa incercati galbiorii cu usturoi, hribii cu smantana sau tocanita de ghebe. Mai multe retete cu ciuperci gasiti aici.

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.


Ingrediente zacusca de ciuperci

1 kg ciuperci (galbiori)
500 gr ceapa
500 gr ardei capia
500 gr rosii
200 ml ulei
sare, piper



Mod de preparare zacusca de ciuperci

Coacem ardeii capia, pe toate partile, iar cand sunt gata ii scoatem intr-un vas cu apa rece si, dupa cateva minute, ii curatam de coaja si ii lasam deoparte sa se raceasca.


Intr-un vas, de preferat cu fund dublu, ca s anu se lipeasca zacusca, punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa curatata si tocata marunt. Lasam pe foc pana cand incepe sa se inmoaie si devine translucida.


Rosiile le taiem in doua si le dam pe razatoare, indepartand coaja. Adaugam rosiile peste ceapa si dam in cateva clocote.


Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii taiem cubulete mici. Ii adaugam peste ceapa. 


Eu am avut ciupercile la congelator si le-am decongelat in prealabil, doar partial, deoarece le-am maruntit la robot. Daca le tocati la cutit le lasati sa se decongeleze.


Am tocat la robot ciupercile si le-am adaugat.


Adaugam sare si piper, amestecam si lasam sa fiarba, la foc mic. Daca rosiile nu au dat suficienta culoare puteti adauga o lingura de bulion.


 Cand zacusca a inceput sa scada si ciupercile sunt bine fierte dam deoparte. Daca doriti sa pastrati zacusca pentru iarna o puneti in borcane curate si bine uscate si folositi capace noi, pe care le infiletati foarte bine. Sterilizati apoi borcanele astfel: intr-un vas asezam un prosop pe fund, punem borcanele si completam cu apa pana la jumatate, dupa care dam in unul-doua clolote. Lasam borcanele sa se raceasca acolo, apoi le stergem si le depozitam in camara. Din cantitatile date eu am obtinut 6 borcane de 400 ml. Si pentru ca le-am facut pentru consumul imediat am sarit peste etapa sterilizarii si le-am pastrat la frigider.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes