ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 apr. 2021

Prajitura "Ochi de paun"

 Ochi de paun, ochi de pisica sau ochelari, sunt doar trei dintre denumirile sub care este cunoascuta aceasta prajitura. Sau as putea foarte bine sa ii zic cozonac, fiindca o data bagata in cuptor, se va umple casa cu aroma de cozonac.
Nu stiu exact care este originea acestei prajituri, avea si mama o reteta aproximativ asemanatoare in caietul cu retete, eu insa am intalnit-o pe pinterest, este o prajitura foarte populara pe site-urile maghiare.

Indiferent care ii este originea trebuie sa stiti ca prajitura asta este senzationala, are un gust divin, si provoaca dependenta! E atat de buna incat sotul a golit tot platoul! Ca sa va faceti o idee, este asemanatoare cu cosuletele cu nuca si bezea (reteta o gasiti aici), dar cu mult mai buna. 
Mai multe retete de prajituri gasiti aici.


 

Ingrediente Prajitura "Ochi de paun"

pentru aluat

500 g faina
150 g untura
3 galbenusuri
150 ml lapte
50 g zahar
3,5 g drojdie uscata
 
pentru bezea
 
3 albusuri
200 g nuca
150 g zahar pudra
 
pentru umplutura
 
200 g gem acrisor
200 g visine fara samburi
1 lingura amidon 

pentru uns
 
2 galbenusuri
2 linguri lapte 

Mod de preparare prajitura "Ochi de paun"

Punem faina intr-un bol impreuna cu drojdia uscata. Adaugam laptele caldut, in care am dizolvat zaharul si untura la temperatura camerei. Framantam pana obtinem un aluat compact, care nu se lipeste de maini. Il lasam circa 30 minute la dospit apoi il rasturnam pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si il impartim in trei bucati aproximativ egale. Eu am avut 3 bucati de aproximativ 300 g fiecare.
 

Intinem un dreptunghi din aluat.

Intindem gemul pe toata suprafata aluatului. Eu am avut gem de capsuni. Visinele le-am lasat la scurs intr-o sita, apoi le-am amestecat cu amidonul.

 


 Asezam visinele pe lungime, in ambele parti, fara sa lasam spatiu intre ele.

Rasucim strans marginile, astfel incat visinele sa fie bine acoperite si sa nu se desfaca la copt. Lasam la mijloc spatiu pentru bezea.

Mixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam nuca macinata si incorporam, cu ajutorul unei spatule.


Punem bezeaua in spatiul ramas liber si nivelam.

Ungem cu galbenus de ou batut cu  lapte.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes