Minipavlova cu frisca si lamaie sunt niste prajiturele delicate, usoare ca un fulg, cu u gust senzational, echilibrat de sosul de lamaie si de gustul afinelor. O prajitura atat de fina si gustoasa incat va va cuceri de la prima degustare.
Ajutorul de nadejde in prepararea acestei retete mi-a fost mixerul de mana Fram FHM-400CR, un mixer cu un design foarte placut, usor de folosit, foarte usor de manipulat datorita formei sale si foarte eficient. Mixerul dispune de 400W putere, are sase viteze plus functie turbo, teluri si carlige din inox si este prevazut cu buton pentru eliberarea accesoriilor, cu sistem de siguranta.
Ingrediente minipavlova cu frisca si lamaie
pentru bezea
pentru sosul de lamaie
pentru crema de frisca
300 ml smantana pt frisca
pentru decor
Am pus albusurile intr-un bol de inox foarte bine degresat si uscat. Am adaugat un praf de sare si am mixat cu ajutorul mixerului de mana Fram FHM-400CR pana cand albusurile au devenit ferme.
Adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie. Adaugam amidonul si mixam.
Vom obtine o bezea tare, lucioasa si foarte ferma.
Punem compozitia intr-un pos si formam niste cerculete.
Coacem bezeaua la 100 grade, pentru aproximativ 70 minute. Atentie, timpul difera de la cuptor la cuptor, asadar cel mai bine e sa le verificati cand si cand. Cand sunt gata le lasam sa se raceasca bine si apoi le desprindem cu grija de pe hartia de copt. Acestea trebuie sa fie tari si crocante la exterior si moi la interior.
Pregatim sosul de lamaie. Stoarcem sucul lamailor, il strecuram si il punem intr-un vas. Eu am folosit lamai bio, din Lidl, sunt mult mai bune si mai aromate decat lamaile obisnuite. Adaugam zaharul amidonul pe care il vom dilua si apoi punem la fiert, la foc mic, pana cand se ingroasa usor. Daca sucul de lamaie are o culoare pala puteti folosi colorant, pentru un aspect placut. Eu am adaugat foarte putin, pe varful unei scobitori. Il lasam deoparte sa se raceasca, apoi adaugam pe fiecare bezea cate o lingurita sin sosul de lamaie.
Pregati apoi frisca. Punem smantana pentru frisca intr-un bol si o mixam pana devine ferma. Daca folositi o smantana neindulcita atunci veti adauga si zahar pudra. Eu am folosit indulcita, asa ca nu a fost nevoie de zahar.
Punem frisca intr-un pos si o spritam deasupra sosului de lamaie.
Decoram fiecare prajitura cu afine proaspete si frunze de lamaie. Dam la frigider pana in momentul servirii.
Si pentru ca nu toata lumea iubeste lamaia la noi in casa, am facut si cateva cu frisca si zmeura.
La sosul de lămâie...cat amidon se pune?
RăspundețiȘtergere