ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 iul. 2022

Ciorba de dovlecei a la grec

Ciorba de dovlecei a la grec este o ciorba savuroasa, de vara, foarte buna si rece, de la frigider, dar avantajul principal este ca se face foarte repede, si cu ingrediente la indemana. 
Desigur, puteti pregati si varianta mai dietetica, fara sa mai caliti legumele, ci doar le fierbeti, iar in loc de smantana puteti adauga  iaurt gras. Evident, si gustul va fi diferit, dar pentru persoanele care se stiu cu probleme de sanatate, sau care au adoptat un stil de viata mai sanatos, varianta dietetica e binevenita.
Va recomand si tocanita de dovlecei si rosii, dovleceii pane, chiftelutele din dovlecei, cu branza, dovleceii umpluti cu carne sau musacaua cu dovlecei. Mai multe retete cu dovlecei gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente ciorba de dovlecel cu legume

2 dovlecei (cca 500 g)
2 morcovi mici
1 ceapa
1 ardei capia
2 linguri orez
2 catei usturoi
2-3 linguri ulei 
sare dupa gust
2 galbenusuri
200 g smantana (minim 20%)
zeama de la jumatate de lamaie
patrunjel verde sau marar


Mod de preparare ciorba de dovlecei a la grec

Curatam ceapa, morcovul si ardeiul capia si le tocam cat mai marunt. Daca va este mai usor puteti da morocovul pe razatoare. Eu am folosit un minitocator electric.

Alegem dovlecei cat mai tineri, astfel incat sa nu aiba prea multe seminte. Ii taiem cubulete.

In doua-trei linguri de ulei calim ardeiul, morocul, ceapa si orezul, doar atat cat legumele sa se inmoaie usor si orezul sa devina translucid. Eu am folosit ulei de masline dar puteti folosi si ulei de floarea soarelui.

Adaugam cuburile de dovlecei si le calim si pe acestea cat sa se inmoaie putin.

Adauga aproximativ 4 l apa sau supa de legume, adaugam sare dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic.


Cand legumele sunt fierte pregatim smantana. Amestecam smantana cu galbenusurile. Smantana trebuie sa fie grasa, cu minim 20% grasime. eu am folosit smantana cu 25% grasime.
Dupa ce amestecam smantana cu galbenusurile vom ua cu polonicul din zeama fierbinte din ciorba si adaugam cate putin in compozitia de smantana, amestecand energic. Am adaugat circa doua polonice de zeama. Acest procedeu este necesar pentru ca, in momentul in care adaugam compozitia de smantana si galbenusuri in ciorba, sa nu se taie si sa capete un aspect neplacut.

Dam ciorba deoparte si adaugam amestecul de smantana. Adaugam zeama de lamaie si usturoi pisat dupa gust. Mai lasam putin ciorba la foc mic, atat cat sa se gateasca si smantana, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.

Adaugam patrunjel verde. Majoritatea adauga la aceasta ciorba marar, eu insa nu agreez mararul in ciorba, asa ca am preferat patrunjelul.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Gatesc cu plăcere rețetele dumneavoastră ce am facut toate mi-au ieșit și sunt foarte gustoase și le-au placut și celor din familie și vor să le m-ai fac,vă multumesc,cu mult deag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai am stins focul la ciorbiță cu dovlecei ! Delicioasă ! Am urmat rețeta pas cu pas , doar ca am folosit mărar , și pentru ca nouă ne plac ciorbele mai groase am adăugat doar 3 litrii de supă de vegetale la 1,5 x zarzavaturi și orez. Foarte bună ! O să i salvez la rețele mele favorite ! Mulțumim și spor la gătit !

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bună! Am adăugat rețetei 2 cartofi tăiați cuburi

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Am precizat in reteta: "Dam ciorba deoparte si adaugam amestecul de smantana. Adaugam zeama de lamaie si usturoi pisat dupa gust. Mai lasam putin ciorba la foc mic, atat cat sa se gateasca si smantana, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. "

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes