ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 iun. 2024

Dovlecei gratinati, cu rosii si mozzarella

E  sezonul dovleceilor, sunt pline gradinile, asa ca e si pacat sa nu ii valorificam in diverse preparate, iar astazi am incercat dovelceii gratinati, cu rosii si mozzarella, si ne-au placut tare mult!
Va recomand si dovleceii pane, dovleceii in crusta de aluat, dovleceii crocanti, chiftelutele de dovlecei cu branza sau musacaua de dovlecei. Mai multe retete cu dovlecei gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

   Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici 

25 iun. 2024

Tarta rustica cu caise

Ca ador tartele probabil nu mai este un secret pentru nimeni, iar tarta asta rustica, cu caise, e pur si simplu senzationala, o tarta simpla, fara pretentii, dar atat de fina si gustoasa! Daca punem alaturi si niste inghetata de vanilie avem deja un desert de cinci stele! 
Va recomand si tarta rustica cu piersici, tarta rustica cu capsuni, tarta rustica cu prune sau tarta rustica cu afine. Mai multe retete de tarte gasiti aici. Mai multe retete cu caise gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

   Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici 

24 iun. 2024

Nuggets de pui si cartofi wedges la friteuza cu aer cald


E vara, e canicula, asa ca retetele simple, si in special cele preparate la friteuza cu aer cald, sunt la mare cautare. Fara caldura in casa, fara fum, fara miros, friteuza ne ofera o varianta mai prietenoasa si mai sanatoasa a produselor de tip fast food, atat de apreciate de copii, si nu numai.
Pentru a pregati reteta de astazi, nuggets de pui cu cartofi wedges, am testat friteuza dubla Double Master cu aer cald Heinner HAF-KDB1700BK cu o capacitate totala de 8,5 l si putere de 1700W. Friteuza este prevazuta cu doua cosuri detasabile antiaderente, tehnologie de circulare rapida a aerului, display digital cu control touch, 11 programe presetate, temperatura de la 80 pana la 200 grade si timer de 60 minute. 


Ingrediente nuggets de pui si cartofi wedges la friteuza cu aer cald

pentru nuggets de pui

250 g piept pui
2 felii de paine
50 ml lapte
1 ou
sare dupa gust
praf usturoi
boia dulce
3-4 linguri pesmet
 
pentru cartofii wedges
 
500 g cartofi
2 linguri ulei masline 
sare dupa gust
praf de usturoi
boia dulce
 

Mod de preparare nuggets de pui

Eu am folosit piept de pui, insa va recomand sa folositi mai degraba pulpe de pui dezosate, pentru a obtine nuggets mai suculenti. Taiem carnea de pui si painea in bucati mai mici.


Carnea precum si painea inmuiata in prealabil in lapte le trecem prin masina de tocat. Adaugam oul, sarea, praful de usturoi si boiaua.

Amestecam bine si modelam, cu mainile ude bilute din compozitie, pe care le vom aplatiza. Din cantitatile date am obtinut aproximativ 20 nuggets.

Trecem fiecare nugget prin pesmet.

Iii asezam pe o hartie de copt si continuam pana terminam toata compozitia.

Pregatim si cartofii, Ii curatam de coaja si ii taiem felii ceva mai groase. Adaugam uleiul de masline, sarea, praful de usturoi si boiaua.

Amestecam bine.

Pregatim friteuza. O conectam la sursa de curent si deschidem ambele cosuri.

Intr-un cos asezam cartofii, in celalalt cos asezam nuggets de pui.

Setam pentru cartofi programul presetat pentru cartofi, veti observa in stanga sus pictograma. Pentru nuggets am setat la 200 grade pentru 15 minute. Apasam butonul start aferent fiecarui cos.


Cand programul s-a terminat vcom auzi semnalul sonor. Daca dorim sa oprim mai devreme apasam butonul stop, iar daca consideram ca nu este gata putem sa prelungim programul cu cate minute dorim (pana la maxim 60)


Dupa 15 minute atat nugestts de pui cat si cartofii wedges sunt gata.


Iata si variana clasica, aceeasi nuggets dar prajiti in ulei.



 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes