ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 iun. 2024

Dovlecei gratinati, cu rosii si mozzarella

E  sezonul dovleceilor, sunt pline gradinile, asa ca e si pacat sa nu ii valorificam in diverse preparate, iar astazi am incercat dovelceii gratinati, cu rosii si mozzarella, si ne-au placut tare mult!
Va recomand si dovleceii pane, dovleceii in crusta de aluat, dovleceii crocanti, chiftelutele de dovlecei cu branza sau musacaua de dovlecei. Mai multe retete cu dovlecei gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

   Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici 

Ingrediente dovlecei gratinati, cu rosii si mozzarella

500 g dovlecei
500 g mozzarella
500 g rosii
sare dupa gust
2-3 linguri ulei masline
1-2 linguri parmezan ras

Mod de preparare dovlecei gatinati cu rosii si mozzarella

Spalam dovleceii si rosiile si le taiem felii. Eu am avut rosii dulci si bune din solarul parintilor mei iar dovleceii de asemenea, din gradina lor, doua soiri diferite, ambii la fel de gustosi, dar eu am o slabiciune pentru dovleceii cu coaja galbena, mi se par cu mult mai gustosi de cat orice alt soi de dovlecei. Oricum, puteti folosi orice tip de dovlecel doriti.
Taiem felii dovleceii, rosiile si mozzarella si le presaram cu sare.

Pregatim o tava termorezistenta, ungem cu putin ulei de masline  si asezam rondelele de dovlecei, rosii si mozarella. Stropim deasupra cu putin ulei de masline.

Dam la cuptor, la 180 garde, cu ventilatie, pentru circa 40 minute, pana cand sunt gatite rosiile si dovleceii si s-au rumenit usor deasupra.


Scoatem pe o farfurie si radem deasupra parmezan.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes