ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 iun. 2024

Tarta rustica cu caise

Ca ador tartele probabil nu mai este un secret pentru nimeni, iar tarta asta rustica, cu caise, e pur si simplu senzationala, o tarta simpla, fara pretentii, dar atat de fina si gustoasa! Daca punem alaturi si niste inghetata de vanilie avem deja un desert de cinci stele! 
Va recomand si tarta rustica cu piersici, tarta rustica cu capsuni, tarta rustica cu prune sau tarta rustica cu afine. Mai multe retete de tarte gasiti aici. Mai multe retete cu caise gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

   Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici 

Ingrediente tarta rustica cu caise

pentru aluat

100 g unt
1 ou
100 g zahar pudra
250 g faina
6 linguri apa  

pentru uns

2 galbenusuri
1 lingura lapte
1 lingura zahar

pentru umplutura

500 g caise
50 g zahar tos
1 lingurita amidon
 
Mod de preparare tarta rustica cu caise

Pregatim mai intai caisele. Le desfacem in doua si indepartam samburii. Presaram pe ele zaharul si amidonul. Caisele mele au fost foarte coapte si foarte dulci, si de aceea am folosit doar 50 g zahar, dar voi, daca este cazul, puteti mari cantitatea de zahar. Pentru ca si-au lasat destul de mult sirop, eu am mai scurs din el si l-am aruncat, ca sa nu isi lase ulterior prea mult sirop in timpul coptului.

Pregatim aluatul. Punem in vasul robotului de bucatarie faina, untul rece taiat cubulete, zaharul pudra, oul si apa foarte rece si mixam pana obtinem un aluat. Acoperim aluatul cu o folie alimentara si dam la rece pentru circa 30-40 minute. Dupa ce a stat la frigider il scoatem si intindem aluatul direct pe foaia de copt, intr-un dreptunghi. Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul ca sa nu se umfle la copt.

Asezam jumatatile de caise in mijlocul foii de aluat, cu fata in jos, avand grija sa lasam marginile libere.



Tragem cu grija marginile tartei peste caise, putin cate putin, astfel incat sa le acoperim cam pe jumatate. Presam bine marginile ca sa nu se desfaca la copt.

Batem galbenusul cu laptele si ungem aluatul cu ajutorul unei pensule de patiserie.  Presaram zahar pe toata suprafata aluatului. Va capata o textura si mai crocanta si un gust usor de caramel.

Coacem tarta in cutptorul preincalzit, la 180 grade, cu ventilatie, pentru circa 40 minute, pana cand tarta se rumeneste usor.


Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se racoreasca putin apoi o putem taia felii. Cat este fierbinte ii putem adauga si un glob de inghetata de vanilie, ar merge tare bine. Decoram felia de tarta cu frunze de menta, pentru un plus de culoare si de gust.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes