ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 iul. 2024

Inghetata de caise cu lapte condensat

Caisele sunt atat de dulci si aromate in aceasta perioada, incat trebuie neaparat sa le valorificam in diverse deserturi. Dar, cum traversam o perioada cu cod portocaliu de canicula, ce poate fi mai potrivit decat o inghetata savuroasa si racoritoare cu caise si lapte condensat? E foarte usor de pregatit, nu aveti nevoie neaparat de aparat de inghetata, o puteti pregati la congelator, si nu va face deloc ace de gheata!
Va recomand si inghetata de pepene galben cu banane si iaurt, inghetata de mure cu iaurt
inghetata cu zmeura si lapte de cocos sau inghetata de caise cu iaurt. Mai multe retete de inghetata gasiti aici. Mai multe retete cu caise gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

  Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente inghetata de caise cu lapte condensat

400 g caise
4 linguri zahar tos
400 ml smantana dulce ptr frisca
400 ml lapte condensat

Mod de preparare inghetata de caise cu lapte condensat

Alegem caise moi, foarte bine coapte, dulci si parfumate. Desfacem caisele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul si le gatim cateva minute, la foc mic, pana obtinem o consistenta apropiata de cea a unui sos. Dam deoparte compozitia si o lasam sa se raceasca complet. In acest moment avem doua optiuni, fie lasam compozitia asa cum este, cu bucatele de caise prin ea, fie introducem un blender vertical si mixam compozitia pana obtinem consistenta unui sos. Eu le-am lasat asa cum sunt.

Smantana lichida pentru frisca trebuie sa fie foarte rece, asadar o vom scoate din frigider in momentul in care o vom folosi. O punem intr-un bol si mixam pana incepe sa devina ferma. Adaugam laptele condensat. Eu am folosit smantana pentru frisca Pilos cu 36% grasime si lapte condensat la conserva, ambele cumparate din Lidl.

Amestecam cu o spatula si adaugam compozitia de caise complet rece.

Amestecam pana la omogenizare. 

 

 

In acest moment aveti doua variante. Daca aveti aparat de inghetata puneti compozitia in aparatul de inghetata si in maxim 30 minute inghetata e gata de savurat.


Daca nu aveti aparat de inghetata atunci puneti compozitia intr-o caserola, puneti capacul si o dati la congelator peste noapte. Nu am scos deloc sa mixez, si, cu toate acestea, compozitia a fost foarte cremoasa, fara urma de ace de gheata.

A doua zi scoatem compozitia din congelator si formam globuri cu ajutorul lingurii speciale pentru inghetata.

Decoram cu frunzulite de menta.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes