ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 sept. 2024

Bastonase de vinete si dovlecei la friteuza cu aer cald

De ceva vreme am decis sa adoptam un stil de viata mai sanatos, si sa facem mai multa miscare, dar, cum faza cu miscarea nu ne iese mereu cum vrem noi, macar in privinta mancarii incercam sa fim cat mai consecventi si sa renuntam pe cat posibil la dulciuri, grasimi, sau prajeli.
In acest sens ne este de mare ajutor friteuza cu aer cald Double Master HAF-KDB1700BK de la Heinner, mai ales ca are doua compartimente, astfel incat putem gati in acelasi timp alimente ce necesita temperatura si timp diferit de gatire.
Fara ulei in exces, fara fum si miros in casa, si fara caldura, simplu si usor!
Avand o capacitate de 8,5 l si o putere de 1700 W friteuza este perfecta pentru o familie de patru persoane, cum este familia noastra. In plus, aparatul dispune de 11 programe presetate, temperatura de la 80 la 200 grade, si timer de 60 minute. 

  Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente bastonase de vinete si dovlecei, la friteuza cu aer cald

2 vinete
2 dovlecei
2 linguri ulei masline
praf usturoi
boia dulce
sare 

Mod de preparare bastonase de vinete si dovlecei, la friteuza cu aer cald

Alegem vinete si dovlecei mai subtiri si ii taiem in forma de bastonase.

Adaugam sarea, praful de usturoi, boiaua si uleiul de masline si amestecam bine.

Conectam friteuza la sursa de curent si deschidem cosurile.


In unul dintre cosuri vom aseza dovleceii si in celalalt vinetele.

Pentru vinete am setat friteuza la 180 grade pentru 15 minute iar pentru dovlecei la 200 grade pentru 20 minute. Apasam butonul start aferent fiecruia dintre cosuri. La jumatatea timpului am verificat sa vad cum arata. Voi puteti adapta timpul dupa propriul vostru gust.
La finalul programului aparatul va emite mai multe semnale sonore.



Noi am ales ca servim vinetele si dovleceii alaturi de sos tzatziki, si am adaugat si niste patrunjel proaspat pentru un plus de prospetime si de gust. Reteta sosului tzatziki o gasiti aici.




10 sept. 2024

Inele de ceapa in aluat cu bere

Daca va plac hamburgerii cu siguranta ati mancat macar o data si delicioasele inele de ceapa! Pe cat sunt de gustoase, pe atat de usor sunt de facut acasa, iar ingredientele sunt la indemana oricui, nu e nimic sofisticat. 
Eu am pregatit inelele de ceapa ca sa ii mancam cu niste hamburgeri facuti de mine, din carne de vita, de la zero, si, desi reteta hamburgerilor e de mult pe blog, abia acum am reusit sa scriu si reteta inelelor de ceapa, fiindca prima data cand le-am pregatit am omis sa fotografiez etapele prepararii. Stiu, pozele lasa mult de dorit, dar credeti-ma pe cuvant, inelele de ceapa pregatite astfel sunt pur si simplu minunate!
Reteta hamburgerilor facuti in casa o gasiti aici. Reteta chiflelor pentru hamburgeri o gasiti aici

  Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes