ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 sept. 2024

Ciulama de pui


Cu siguranta majoritatea dintre voi cand va ganditi la ciulama va ganditi la varianta cu smantana, insa in mod normal ciulamaua se face cu faina, fara smantana, cel putin in Muntenia, in zona in care am crescut eu. Oricum ar fi, ciulamaua asta e foarte gustoasa, mai ales daca vom folosi carne de la pasare crescuta in curte.
Va recomand si ciulamaua cu pipote si inimi de pui, ciulama de pui si ciuperci,  sau ciulamaua de porumbel. Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

  Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici



Ingrediente ciulama de pui

1 kg copanele de pui
1 ceapa
4-5 linguri ulei
2 linguri faina
sare dupa gust 
patrunjel verde
 
Mod de preparare ciulama de pui
 
Punem copanelele intr-un vas, le acoperim cu apa si le punem la fiert, avand grija sa adunam din cand in cand spuma care se formeaza. Cand sunt bine fierte le scoatem deoparte cu o supiera. Supa ramasa o strecuram si o pastram deoparte. 

Incingem uleiul, desfacem ceapa in foite o adaugam in uleiul incins si o lasam atat cat sa isi elibereze aroma.

Scoatem ceapa din ulei si adaugam imediat faina si amestecam imediat.

Incepem sa adaugam supa fierbinte, putin cate putin, amestecand energic astfel incat sa nu se formeze cocoloase. La inceput adaugam doar atat cat sa omogenizam compozitia si sa desfacem faina.

Vom sti ca este gata daca atunci cand trecem cu lingura prin comozitie va ramane o urma astfel incat sa putem vedea fundul vasului.

Adaugam si restul de supa, adaugam si copanelele, sare dupa gust, si mai lasam sa fiarba cateva minute.
Optional puteti adauga si putina nucsoara. Daca compoztia e prea subtire puteti sa mai faceti separat putin rantas din apa cu faina si s ail adaugati. Daca e prea groasa o puteti dilua cu putina supa.

Adaugam patrunjel verde tocat marunt. E foarte buna cu mamaliga sau cu paine de casa.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes