ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 oct. 2024

Fajitas de pui la friteuza cu aer cald

Fajitas de pui e o reteta de inspiratie mexicana, pe cat de gustoasa pe atat de usor de pregatit!
Pentru a-mi eficientiza timpul, dar si pentru a pregati un preparat mai sanatos, eu am ales sa folosesc friteuza cu aer cald Heinner
Smartfry HAF-B6GREY1700
.
Cu o putere de 1700 W si o capacitate a cosului de 5,7 litri friteuza este prevazuta cu un display digital cu control touch, timer de 60 minute, temperaturi de la 80 pana la 200 grade si 8 programe presetate. Cosul este detasabil si antiaderent ceea ce impiedica lipirea alimentelor si il face extrem de usor de curatat. Poate fi spalat chiar si in masina de spalat vase. Design-ul este deosebit si elegant, si se incadreaza cu succes in orice tip de bucatarie. 



Ingrediente fajitas de pui la friteuza cu aer cald 

300 g piept pui
2 ardei capia
2 cepe
2-3 linguri ulei masline
sare, piper
chilli

optional

tortilla
avocado
lime
patrunjel 


Mod de preparare fajitas de pui la friteuza cu aer cald


Taiem fasii pieptul de pui si ardeii capia. Ceapa o curatam si o taiem fideluta.

Punem puiul, ceapa si ardeii intr-un bol, adaugam uleiul de masline, sarea, piperul si chilli dupa gust si amestecam bine. Daca nu va plac mancarurile picante inlocuiti chilli cu boia dulce. Daca va doriti mai picant puteti adauga un ardei iute tocat marunt.


Conectam friteuza cu aer cald la sursa de curent si deschidem cosul acesteia. Punem amestecul in cos si inchidem. 


 

Setam la programul pentru pui, si setam timpul la 15 minute. La jumatatea timpului deschidem friteuza ca sa verificam si sa mai amestecam compozitia, ca sa se patrunda bine pe toate partile. Cand programul s-a terminat aparatul va emite niste semnale sonore.



Scoatem cosul friteuzei si punem intr-un vas continutul.
Pentru servire putem folosi foi de tortilla, pe care le vom unge cu un sos preparat din guacamole, zeama de la o limeta si sare dupa gust. Punem deasupra doua linguri din compozitia de pui cu ardei si ceapa si patrunjel verde tocat marunt.




8 oct. 2024

Gogosari umpluti cu conopida

 E sezonul muraturilor si, desi de regula parintii mei pun muraturi, cu legume de la ei din gradina, totusi in fiecare am pun si eu cateva borcane cu diverse tipuri de muraturi ceva mai deosebite, cum sunt si gogosarii acestia umpluti cu conopida.
 Sunt foarte gustosi si sunt ideali mai ales pentru mesele festive, in special pentru masa de Craciun sau de Revelion.
Va recomand si conopida in otet, conopida murata cu sfecla rosie, gogosarii la otet dulci acrisori, fara fierbere, sau gogosarii in sos de mustar. Mai multe retete de muraturi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

  Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes