ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 oct. 2024

Bors de fasole moldovenesc

Borsul de fasole moldovenesc este o reteta traditionala din zona Moldovei si are ca particularitate faptul ca se acreste cu bors, are multe legume, calite in prealabil, este ceva mai gros si satios decat borsul obisnuit, iar in unele zone poate contine chiar si taitei. Pe mine personal nu ma incanta combinatia dintre borsul de fasole si taitei, insa voi puteti incerca daca doriti.
Va recomand si ciorba de fasole in bol de paine, supa de fasole cu ciolan, ciorba de fasole cu afumatura si tarhon, sau borsul de fasole cu zeama de varza   Mai multe retete cu fasole gasiti aici. Mai multe retete traditionale gasiti aici.


 

Desi e o reteta traditionala eu am ales o metoda de pregatire moderna, ca sa fac economie de timp, dar si pentru a obtine o savoare aparte si pentru a mentine toate aromele, mai exact am ales sa pregatesc borsul  de fasole la multicookerul cu presiune Heinner HCPK-38BK

Multicookerul are o putere de 1000W, capacitate maxima de 5,7 l, capacitate neta de gatire 3,8 l si are vas antiaderent detasabil. Aparatul este prevazut cu 14 programe presetate, temporizator de 24 ore, timp de gatire ajustabil, afisaj led si sitem de siguranta.

Ingrediente bors de fasole moldovenesc

300 g fasole boabe
200 g bors 
3-4 linguri ulei
1 morcov
1 pastarnac
2 cepe
1 ardei verde
1 ardei rosu
100 ml suc rosii
sare, piper
boia dulce
cimbru
patrunjel, marar
 
Mod de pregatire bors de fasole moldovenesc

Eu am ales fasole cu bobul mare, dar si fasolea colorata este farte potrivita pentru acest bors. Spalam fasolea si o lasam in apa, la inmuiat, circa o ora apoi scurgem apa.

Curatam si tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeii.

Cuplam multicookerul la priza. Punem in vasul aparatului uleiul si legumele. setam programul pentru "soute" si apasam butonul start. Aceasta operatiune o vom efectua fara sa punem capacul. Lasam doar cat sa se inmoaie usor legumele. Programul este de 20 minute, dar il puteti opri in orice moment daca legumele sunt gata.

Adaugam boabele de fasole.

Adaugam borsul, sucul de rosii, sare, piper, boia dulce si cimbru si completam cu apa pana in dreptul liniei care ne indica capacitatea maxima. Fixam cu atentie capacul astfel incat sa se inchida etans. Veti auzi in semnal sonor cand este inchis. Selectam butonul pentru supa "soup" si apasam butonul start.


 Cand programul este gata aparatul va emite un semnal sonor. Mai intai va trebui sa deschidem supapa pentru eliminarea aburului. Manevrati cu atentie si pastrati o distanta corespunzatoare deoarece aburul emanat este foarte fierbinte si va puteti accidenta.

 


 Adaugam patrujel si marar verde tocate marunt. Este foarte bun cu ceapa rosie sau cu ardei iute. Daca aveti si paine de casa, turte pe plita sau chiar niste mamaliga s-ar potrivi de minune


 

Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes