E sezonul muraturilor si, desi de regula parintii mei pun muraturi, cu legume de la ei din gradina, totusi in fiecare am pun si eu cateva borcane cu diverse tipuri de muraturi ceva mai deosebite, cum sunt si gogosarii acestia umpluti cu conopida.
Sunt foarte gustosi si sunt ideali mai ales pentru mesele festive, in special pentru masa de Craciun sau de Revelion.
Va recomand si conopida in otet, conopida murata cu sfecla rosie, gogosarii la otet dulci acrisori, fara fierbere, sau gogosarii in sos de mustar. Mai multe retete de muraturi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici
Ingrediente gogosari umpluti cu conopida
Mod de preparare gogosari umpluti cu conopida
Alegem gogosari medii ca sa incapa in borcan si ca sa avem un aspect mai frumos. Taiem un capac deasupra si indepartam cotorul apoi ii spalam. Conopida o desprindem in buchete.
Umplem fiecare gogosar cu cate un buchetel de conopida.
Asezam gogosarii umpluti in borcane, cu partea cu conopida catre peretii borcanului, astfel incat sa obtinem si un aspect frumos la final. Asezam in borcan si cateva frunze de telina si radacina de hrean curatata si taiata fasii. Trebuie sa avem in vedere ca intotdeuna cand punem muraturi vom folosi borcane bine spalate si sterilizate in cuptor. Cum sterilizez eu borcanele? Incing cuptorul la 180 grade apoi cand cuptorul s-a incalzit il opresc si introduc in cuptor borcanele pentru circa 15 minute.
Punem intr-un vas apa, otetul, zaharul, sarea si boabele de mustar si le dam in clocot. Turnam amestecul fierbinte peste gogosari. Ca sa nu pocneasca borcanul vom introduce sub fundul acestuia lama unui cutit inainte sa turnam amestecul fierbinte. Lasam cateva ore borcanul fara sa punem capacul, apoi daca este cazul, mai completam cu lichid.
Infiletam strans capacul. Intotdeauna vom folosi capace noi, ca sa nu patrunda aerul.
Minunate rețetele!
RăspundețiȘtergere