Cornuletele fragede cu untura si smantana, umplute cu magiun, sunt o alta amintire pretioasa a copilariei, a vremurilor cand inca reuseam sa ne gasim bucuria in lucurile simple. Acum avem acces la fel de fel de dulciuri, dar nimic nu ne aduce bucuria pe care ne-o aduceau pe atunci bijuteriile astea dulci. Poate pentru ca eram copii, poate pentru ca nu aveam prea multe, poate pentru ca le asociam cu sarbatorile de iarna, indiferent de motiv intotdeauna voi privi cu nostalgie si cu dor de copilarie cornuletele astea.
Desigur, puteti inlocui untura cu unt gras cu 82% daca nu aveti untura, vor fi foarte bune si asa dar gustul nu va mai fi acelasi, si nici la fel de fragede nu vor mai fi, vor aduce mai degraba cu fursecurile la gust. Eu le-am umplut cu magiun, dar le puteti umple si cu rahat sau cu miez de nuca. Cornuletele astea sunt extraordinar de fragede, le puteti pastra chiar si o luna fara probleme, ba chiar cu cat se invechesc cu atat mai gustoase vor fi.
Va recomand si cornuletele fragede cu untura, cornuletele fragede cu nuca sau cornuletele fragede cu bors. Mai multe retete ale copilariei gasiti aici.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici
Ingrediente cornulete fragede cu untura si smantana
(pentru 128 bucati)
Punem intr-un vas faina, smantana, untura si galbenusurile. Folositi smantana cat mai grasa, eu am folosit smantana cu 35% grasime.
Framantam pana obtinem un aluat compact. Daca este prea moale mai adaugam faina. Acoperim aluatul cu o folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 8 parti aproximativ egale.
Intindem pe rand cate un cerc din aluat. Taiem 16 triunghiuri aproximativ egale. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de magiun de prune. Nu folositi dulceata si gem sau magiun, cat mai consistente, ca sa nu curga la copt.
Rulam fiecare triunghi in parte pornind de la baza, si presand usor marginile la baza, ca sa nu curga magiunul in timpul coacerii.
Din cantitatile date am obtinut 128 cornulete. Asezam cornuletele in tava.
Coacem la 180 grade, pentru circa 15-20 minute, pana cand s-au rumenit usor.
Tavalim cornuletele prin zahar pudra, de preferat cat sunt calde inca, fiindca se va lipi mai usor zaharul de ele.
Cornuletele sunt gata si le puteti pastra chiar si o luna. Eu personal consider ca abia dupa 3-4 zile sunt mai bune, asadar daca le faceti pentru o petrecere va sfatuiesc sa le faceti cu cateva zile inainte.
Trimiteți un comentariu
Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!