Stufatul de miel este o reteta tradittionala romaneasca specifica zonei Munteniei, zona in care m-am nascut si am copilarit, asadar este o reteta de suflet, ce nu putea sa lipseasca din caietul meu cu retete.
In mod traditional din frunzele de ceapa si usturoi se impletesc mici coronite care se adauga in mancare.
Celebrul Radu Anton Roman in cartea "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" descria stufatul ca fiind "un alt simbol romanesc al primaverii cu infatisare ritualica - plante verzi care se impletesc in coronite - inflorind in Muntenia cum nici unde"
Va recomand si friptura de miel la cuptor, cu vin si usturoi, pulpa de miel la tava, friptura de miel cu vin si menta sau cotletele de miel cu sparanghel alb. Mai multe retete cu carne de miel gasiti aici. Mai multe retete pentru Pasti gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici
Ingrediente stufat de miel
cateva fire marar
Mod de preparare stufat de miel
Taiem coasta si gatul de miel in bucati mai mici. Incingem uleiul si le prajim pana devin rumene pe ambele parti. Cand sunt gata le scoatem si le pastram deoparte, la cald.
Ceapa verde si usturoiul le tocam marunt si le adaugam in uleiul ramas in tigaie si le calim atat cat sa se inmoaie usor.
Adaugam apa, vinul, sarea si piperul.
Intr-o tava termorezostenta punem carnea de miel.
Adaugam deasupra compozitia de ceapa si usturoi si bulionul pe care il vom dilua cu putina apa apoi dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 30 minute, pana cand ceapa si usturoiul sunt bine gatite si a mai scazut si din zeama.
Dam deoparte si adaugam marar si patrunjel verde, tocate marunt.
Trimiteți un comentariu
Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!