ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 nov. 2017

Galbiori cu usturoi


Imi plac foarte mult ciupercile, insa galbiorii au fost pentru mine o adevarata revelatie. Daca pana acum eram ferm convinsa ca ghebele sunt preferatele mele, acum oscilez intre ghebe si galbiori, fiindca ambele sunt deosebit de gustoase.
Galbiorii, cu denumirea stiintifica Chantarellus Cibarius, cunoscute in popor si sub denumirea de Bureti galbeni, sunt ciuperci comestibile, cu gust fructat, si se preteaza foarte bine pentru a fi conservate in diverse moduri: murate, congelate, uscate. Pot fi confundate foarte usor cu Galbiorul fals, o ciuperca comestibila la randul ei, dar foarte departe de a fi la fel de gustoasa.
Si ca sa nu pierd prea mult din gustul lor deosebit am ales sale prepar cat mai simplu, aromatizandu-le doar cu putin usturoi.
Va recomand si tocanita de ghebe, ciupercile cu smantana, ciupercile umplute cu sunca si mozarella sau tocanita de ciuperci cu rosii. Mai multe retete cu ciuperci gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete) 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.



Ingrediente galbiori cu usturoi

400 gr galbiori
50 ml ulei
50 gr unt
2 catei usturoi


Mod de preparare galbiori cu usturoi



Punem uleiul intr-o tigaie, il lasam la incins si la final adaugam untul. Lasam doar atat cat sa se topeasca untul. Daca vreti sa le faceti de post renuntati la unt si puneti doar ulei.


Pentru ca prezentau impuritati si pamantul de pe codite era destul de greu de inlaturat le-am trecut prin jet de apa si le-am lasat la scurs intr-o sita.
Imediat ce untul s-a topit adaugam galbiorii.


Cand galbiorii sunt aproape facuti adaugam usturoiul pisat si lasam inca jumatate de minut, doar atat cat usturoiul sa isi elibereze aromele.


Pentru ca isi vor lasa destul de multa zeama scoatem galbiorii cu o supiera. 


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Buna ziua,
    Cum recunosc galbiorii adevarati de cei falsi? Eu cumpar deseori de pe marginea soselei, intre Brasov si Fagaras, de la necunoscuti. Stau cu inima stransa sa nu fie ceva otravitor printre ei, apoi nu prea ma impac cu mirosul lor.
    Din reteta dvs parca nu aveti nevoie de mult timp de gatit, in timp ce eu ii las pe fac si o ora, altfel sunt nefierti. Gresesc eu?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes